Beleggingen bijhouden in een Spreadsheet

Als je gaat beleggen is het aan te raden om je beleggingen goed bij te houden. Zelf je eigen beleggingen bijhouden kost veel tijd, maar heeft ook vele voordelen. Zo bieden veel banken en brokers tegenwoordig wel uitgebreide mogelijkheden aan, maar mocht je in de toekomst van bank of broker wisselen dan worden deze statistieken niet altijd overgenomen. Door zelf je beleggingsportefeuille bij te houden in een Spreadsheet of Excel, kun je altijd je transacties, juiste aankoopkoers en het rendementen terugvinden. Daarnaast geeft het actief volgen van je beleggingen ook veel voldoening.

Gratis beleggingen bijhouden in een Spreadsheet

Beursbelegger helpt je graag op weg en heeft een gemakkelijke Spreadsheet ontwikkelt waarin je zelf je beleggingsportefeuille kunt bijhouden. Hierdoor kun je al je beleggingen op één plek bijhouden. Dit helpt je om georganiseerd te blijven en je beleggingen en de prestaties van je beleggingsportefeuille in de loop van de tijd te monitoren.

Beleggingen bijhouden in een spreadsheet tip

Let op: om de Spreadsheet te kunnen downloaden heb je een Google account nodig. Log in, klik op de bovenstaande link en selecteer onder Bestand de optie Kopie maken.

Beleggingen bijhouden in Excel

Wil je liever je beleggingen bijhouden in Excel? Ook dat is een optie. Je kunt de sheet gemakkelijk omzetten naar een Excel-document. Houdt er wel rekening mee dat sommige formules of velden mogelijk niet meer correct functioneren. Excel gebruikt namelijk (iets) andere inputs voor het verwerken van automatische (beurs)data.

Meer templates downloaden?

Wil je meer templates voor het bijhouden van je beleggingen? Het startpakket beleggen bevat dé tools om beginnende beleggers te begeleiden bij de eerste stappen op de beurs. Van het opstellen en maken van een beleggingsplan, tot het opbouwen en bijhouden van een gespreide (en winstgevende) beleggingsportefeuille. Met de vele handige templates uit het startpakket houdt je zelf je beleggingen, rendementen en transacties bij op één plek. Dit stelt je in staat op een gestructureerde en overzichtelijke manier zelf je beleggingsportefeuille te beheren, te analyseren en te leren.

2 Reacties

  1. Robert van Ruitenburg

    Beste Beursbelegger,

    Ik heb jouw zojuist een verzoek gedaan om het trading sheet voor gebruik te delen. Ik had echter niet goed gelezen. Ik heb een kopie aangemaakt en ik kan ermee aa nde slag. Ik ga nu jouw training doen.

    Superthanks voor het delen van dit handige sheet.

    Gr. Robert

    Reply

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest