Boekenplank

Populaire boeken over beleggen

Of je nu net begint met beleggen of al een tijdje op de beurs actief bent, het is altijd goed om te blijven leren. Investeer eerst in jezelf voordat je besluit ergens anders in te investeren. De beste investering is namelijk een investering in jezelf. Of het nu gaat over boeken over beleggen of het volgen van een cursus of masterclass. Het is goed op de hoogte te blijven van de recente ontwikkelingen en bij te leren over onderwerpen waar je weinig verstand van hebt. Of, zoals Warren Buffett het altijd mooi zegt: investeer nooit in bedrijven waarvan je niet snapt wat ze doen!

Wat zijn populaire boeken over beleggen?

Beleggen voor Dummies

Op eenvoudig wijze wordt in het boek Beleggen voor Dummies uitgelegd hoe je kunt beleggen in aandelen, beleggingsfondsen, obligaties en trackers. Waardevolle informatie en tips voor langdurig succes op de beurs!

Beleggen in 10 stappen

In Beleggen in 10 stappen helpt Harm van Wijk beleggers om geld te verdienen op de beurs. In het boek ontdek je hoe je een mooi rendement maakt, je portefeuille beheert in enkele minuten en duizenden euro’s per jaar aan kosten kan besparen.

Blondjes beleggen beter

In Blondjes beleggen beter leert financieel journaliste Janneke Willemse je simpel en succesvol beleggen. Ze neemt je mee naar de beursvloer en laat zien hoe je door ‘blond’ beleggen (simpel, snel en op een manier die bij jou past) geld laat groeien.

De Intelligente belegger

Hét boek wat je als belegger moet hebben gelezen is zeker De Intelligente belegger. De klassieke uitvoering uit 1949 wordt zelfs na ruim 65 jaar nog steeds geprezen als de bijbel die iedere belegger gelezen moet hebben. Benjamin Graham is de grondlegger van wat later waarde beleggen zou worden genoemd en dé grote leermeester voor Warren Buffet.

Leer beleggen als Warren Buffett

Warren Buffett is zonder enige twijfelde beste belegger aller tijden. In het boek Leer beleggen als Warren Buffett wordt in heldere taal de verschillende beleggingsstrategieën en beste elementen naar voren gebracht. In het laatste deel gaan de auteurs dieper in op de investeringsfilosofie en de beleggingsstrategieën van Warren Buffett. Dat maakt dit boek tot buitengemeen waardevol voor iedere belegger.

Daytrading voor Dummies

Daytrading is zonder twijfel de meeste zinderende manier om geld te verdienen. In begrijpelijke taal laat Daytrading voor Dummies je zien hoe daytrading werkt en de verschillende strategieën, beheersing van risico en andere tips en technieken. Het boek geeft je een stevige basis voor een succesvol, spannend maar bovenal winstgevende carrière.

Heb je alle bovenstaande boeken uitgelezen en wil je nog meer boeken over beleggen lezen? Geen paniek! Er zijn nog vele honderden andere boeken over beleggen.

Share This