Over mij

Wie is Beursnoob?

Als een echte noob was ik er van overtuigd gemakkelijk en snel geld te kunnen verdienen op de beurs. Want sparen, dat vond ik hopeloos ouderwets! Geknipt en geschoren kwam ik terug.

Beleggen, dat moet je echt leren. En gratis geld, dat bestaat niet. Ook niet op de beurs. Hoe dan ook, mijn interesse was gewekt en al snel ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in de verschillende aspecten van beleggen.

Mark

Mark

Leeftijd: 32

Mijn missie

Over beleggen is heel veel geschreven en wie een simpele zoekopdracht op internet maakt ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Om orde in de chaos te scheppen zette ik mijn opgedane kennis voor mijzelf in korte artikelen op een rij. Zodoende ontstond Beursnoob. Mijn missie is nog steeds simpel: jou voorzien in kort en bondige informatie over de vele aspecten van beleggen. Hierdoor kun je met de kennis snel zelf aan de slag. Van noob naar een echte belegger.

Mijn strategie: dividend beleggen

Zelf noem ik mij tegenwoordig een actieve dividend belegger. Beleggen doe ik grotendeels voor het dividend en daarmee het opbouwen van een passief inkomen. Met actief bedoel ik: het zelf selecteren en bijhouden van de bedrijven in de portefeuille. Daarbij doe ik voornamelijk fundamenteel onderzoek. Benieuwd hoe mijn portefeuille de afgelopen jaren is gegroeid? Ik plaats regelmatig updates over de voortgang van mijn eigen dividendportefeuille.

Portefeuille update – Januari 2023

Portefeuille update – Januari 2023

Het nieuwe jaar is fantastisch begonnen. Het lijkt wel alsof beleggers 2022 alweer zijn vergeten. Zorgen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Vooral de technologie-aandelen waren deze maand winnaars. Mijn recente uitbreiding van Apple voorzag direct in extra...

read more
Portefeuille update – December 2022

Portefeuille update – December 2022

Van een eindejaarsrally is dit jaar weinig spraken. Oktober en november lieten nog een plus zien. De laatste beursmaand van het jaar was echter bar en boos. Sterke taal van de centrale banken en aanhoudende zorgen over inflatie en recessie zorgden voor een slecht...

read more
Portefeuille update – November 2022

Portefeuille update – November 2022

Opnieuw een positieve maand. Niet zo positief als oktober, maar toch een mooi plusje. Tegenstellingen waren deze maand groot, met uitschieters naar de upside zoals aandelen in de energiesector SBM Offshore en Shell, maar ook naar de downside voor financials als...

read more