Over mij

Wie is Beursnoob?

Als een echte noob was ik er van overtuigd gemakkelijk en snel geld te kunnen verdienen op de beurs. Want sparen, dat vond ik hopeloos ouderwets! Geknipt en geschoren kwam ik terug.

Beleggen, dat moet je echt leren. En gratis geld, dat bestaat niet. Ook niet op de beurs. Hoe dan ook, mijn interesse was gewekt en al snel ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in de verschillende aspecten van beleggen.

Mark

Mark

Leeftijd: 32

Mijn missie

Over beleggen is heel veel geschreven en wie een simpele zoekopdracht op internet maakt ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Om orde in de chaos te scheppen zette ik mijn opgedane kennis voor mijzelf in korte artikelen op een rij. Zodoende ontstond Beursnoob. Mijn missie is nog steeds simpel: jou voorzien in kort en bondige informatie over de vele aspecten van beleggen. Hierdoor kun je met de kennis snel zelf aan de slag. Van noob naar een echte belegger.

Mijn strategie: dividend beleggen

Zelf noem ik mij tegenwoordig een actieve dividend belegger. Beleggen doe ik grotendeels voor het dividend en daarmee het opbouwen van een passief inkomen. Met actief bedoel ik: het zelf selecteren en bijhouden van de bedrijven in de portefeuille. Daarbij doe ik voornamelijk fundamenteel onderzoek. Benieuwd hoe mijn portefeuille de afgelopen jaren is gegroeid? Ik plaats regelmatig updates over de voortgang van mijn eigen dividendportefeuille.

Portefeuille update – Januari 2024

Portefeuille update – Januari 2024

In de eerste maand van het nieuwe jaar is het kroonjuweel van de Amsterdamse beurs opnieuw (ook internationaal) favoriet. Gevoed door het enthousiasme - ik zou het bijna een hype willen noemen - over artificial intelligence (AI) steeg NVIDIA in de VS met dubbele...

read more
Portefeuille update – December 2023

Portefeuille update – December 2023

Ook in de laatste maand van het jaar waren de chip-aandelen favoriet. Mede gevoed door het enthousiasme over artificial intelligence (AI) stegen de Nederlandse chippers opnieuw met flinke percentages. Omdat mijn positie in BE Semiconductor Industries (BESI) de...

read more
Portefeuille update – November 2023

Portefeuille update – November 2023

De eindejaarsrally begon vroeg dit jaar. Veel van mijn technologie aandelen herstelde met dubbele cijfers, denk aan ASML en BESI. Ook de verzekeraars herstelde van de woekerpolis affaire. Zo sloot ASR Nederland een deal met de gedeputeerde, waarop ook Nationale...

read more
Share This