Over mij

Wie is Beursnoob?

Als een echte noob was ik er van overtuigd gemakkelijk en snel geld te kunnen verdienen op de beurs. Want sparen, dat vond ik hopeloos ouderwets! Geknipt en geschoren kwam ik terug.

Beleggen, dat moet je echt leren. En gratis geld, dat bestaat niet. Ook niet op de beurs. Hoe dan ook, mijn interesse was gewekt en al snel ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in de verschillende aspecten van beleggen.

Mark

Mark

Leeftijd: 32

Mijn missie

Over beleggen is heel veel geschreven en wie een simpele zoekopdracht op internet maakt ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Om orde in de chaos te scheppen zette ik mijn opgedane kennis voor mijzelf in korte artikelen op een rij. Zodoende ontstond Beursnoob. Mijn missie is nog steeds simpel: jou voorzien in kort en bondige informatie over de vele aspecten van beleggen. Hierdoor kun je met de kennis snel zelf aan de slag. Van noob naar een echte belegger.

Mijn strategie: dividend beleggen

Zelf noem ik mij tegenwoordig een actieve dividend belegger. Beleggen doe ik grotendeels voor het dividend en daarmee het opbouwen van een passief inkomen. Met actief bedoel ik: het zelf selecteren en bijhouden van de bedrijven in de portefeuille. Daarbij doe ik voornamelijk fundamenteel onderzoek. Benieuwd hoe mijn portefeuille de afgelopen jaren is gegroeid? Ik plaats regelmatig updates over de voortgang van mijn eigen dividendportefeuille.

Portefeuille update – Mei 2023

Portefeuille update – Mei 2023

Een maand met twee grote tegenstellingen. Technologiefondsen en chippers vlogen deze maand met dubbele cijfers vooruit door de buzz rondom Artificial Intelligence (AI), terwijl aan de andere kant communicatie, grondstoffen en consumentengoederen flink daalden. Al met...

read more
Portefeuille update – April 2023

Portefeuille update – April 2023

Een goede maand voor mijn portefeuille met veel groen. Vooral de (fossiele)energieaandelen lieten deze maand sterke plussen zien. Zo kwam er bij Shell en Vopak ruim 6% bij. Minder was het voor de Amerikaanse telecomgiganten AT&T en Verizon. Ik maakte dan ook...

read more
Portefeuille update – Maart 2023

Portefeuille update – Maart 2023

Angst voor een nieuwe bankencrisis overheerste de financiële markten in Maart. Het Amerikaanse Silicon Valley Bank raakte in diepe problemen en er ontstond een gedeeltelijke bank-run. De angst voor een nieuw 2008 zat er goed in. De problemen breidde zich uit naar...

read more
Share This