Over mij

Wie is Beursnoob?

Als een echte noob was ik er van overtuigd gemakkelijk en snel geld te kunnen verdienen op de beurs. Want sparen, dat vond ik hopeloos ouderwets! Geknipt en geschoren kwam ik terug.

Beleggen, dat moet je echt leren. En gratis geld, dat bestaat niet. Ook niet op de beurs. Hoe dan ook, mijn interesse was gewekt en al snel ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in de verschillende aspecten van beleggen.

Mark

Mark

Leeftijd: 32

Mijn missie

Over beleggen is heel veel geschreven en wie een simpele zoekopdracht op internet maakt ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Om orde in de chaos te scheppen zette ik mijn opgedane kennis voor mijzelf in korte artikelen op een rij. Zodoende ontstond Beursnoob. Mijn missie is nog steeds simpel: jou voorzien in kort en bondige informatie over de vele aspecten van beleggen. Hierdoor kun je met de kennis snel zelf aan de slag. Van noob naar een echte belegger.

Mijn strategie: dividend beleggen

Zelf noem ik mij tegenwoordig een actieve dividend belegger. Beleggen doe ik grotendeels voor het dividend en daarmee het opbouwen van een passief inkomen. Met actief bedoel ik: het zelf selecteren en bijhouden van de bedrijven in de portefeuille. Daarbij doe ik voornamelijk fundamenteel onderzoek. Benieuwd hoe mijn portefeuille de afgelopen jaren is gegroeid? Ik plaats regelmatig updates over de voortgang van mijn eigen dividendportefeuille.

Portefeuille update – September 2023

Portefeuille update – September 2023

Opnieuw een slechte maand voor mijn portefeuille. Het toevoegen van de waterstof ETF en de Clean Energy ETF vorige maand bleek tot nu toe een ongelukkige keuze. Beide daalden, net als de rest van de markt overigens, flink. Het zit bedrijven actief in de...

read more
Portefeuille update – Augustus 2023

Portefeuille update – Augustus 2023

De financiële markten werden in Augustus wat voorzichtiger. Men maakt zich grote zorgen om de economische stabiliteit. De arbeidsmarkt en dienstensector blijven positieve cijfers noteren, terwijl de inflatie en rente blijft oplopen. De winstverwachting van bedrijven...

read more
Portefeuille update – Juli 2023

Portefeuille update – Juli 2023

Deze maand een flinke tegenslag in de communicatie sector. Telecomaanbieders AT&T en Verizon daalden fors. Alphabet herstelde van de dip vorige maand en ook JPMorgan Chase liet opnieuw een flinke stijging zien. Zelf was ik grotendeels op vakantie deze maand en...

read more
Share This