Beginnen met beleggen in 2021

Of je nu in 2021 moet beginnen met beleggen is een veel gestelde vraag door de beginnende belegger. Vorig jaar was hooguit uitzonderlijk te noemen. In de periode januari tot maart 2020 maakte de beurs een behoorlijke duikeling. Dit was de start van de coronacrisis.

Hoewel de economische vooruitzichten erg negatief waren, steeg de beurs in de periode april vorig jaar tot nu terug naar ongekende hoogtes. Er kwamen in 2021 zelfs All Time Highs op de borden. Vooral de sectoren Technologie en EV (Elektrische Voertuigen) doen het goed.

AEX index  – 5 maart 2021

Toch zijn veel beleggers het wel met elkaar eens dat de beurs het afgelopen jaar te veel is gestegen. Het lijkt dan ook dat er momenteel een (kleine) correctie gaande is. Dit is echter niet relevant voor de vraag of je nu moet beginnen met beleggen. Beleggen doe je voor de lange termijn. Je bent nooit te jong om te beginnen met beleggen, je kunt niet vroeg genoeg beginnen! Zo maak je optimaal gebruik van het rente op rente effect. Daarbij moet je niet kijken wat er op korte termijn kan gebeuren.

Om risico te spreiden kun je gebruikmaken van Dollar Cost Averaging.

w

0 Comments

Geplaatst door Beursnoob
Op 5 maart 2021

Artikelen

Gerelateerde artikelen

Share This