DEGIRO wijzigt kosten vanaf september 2022

Eind juli stelde DEGIRO haar klanten op de hoogte van het feit dat vanaf 1 september 2022 de kosten van het beleggen worden verhoogd. Centrale banken hebben recentelijk de rentetarieven gewijzigd en door de hoge inflatie past ook DEGIRO de kosten aan.

Dit is een verouderd artikel. Lees het recente bericht over de nieuwe kosten bij DEGIRO (mei 2023). Raadpleeg voor de meest actuele tarieven altijd de website van DEGIRO.

DEGIRO schaft kosten negatieve rente af

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft recentelijk besloten om de centrale rente te verhogen van -0,50% naar vlak 0%. Dit zorgt ervoor dat DEGIRO de negatieve rente op geldrekeningen niet meer hoeft te compenseren. Vanaf 1 augustus 2022 heeft DEGIRO deze compensatie dan ook afgeschaft. Dit bespaart klanten extra kosten.

DEGIRO tarieven

Handlingskosten

Vanaf 1 september 2022 wijzigt DEGIRO de kosten voor klanten met zowel een normaal, als met een custody account. De handlingkosten, dit zijn vaste kosten van derden, worden verhoogt met €0,50 cent per transactie. Klanten betalen geen €0,50 cent meer voor de transactie, maar €1,00. Deze handelingskosten zijn van toepassingen op alle producten behalve de kernselectie, transacties via Tradegate en opties en futures. Zelfs na deze verdubbeling heeft DEGIRO nog steeds een van de laagste tarieven op de markt.

Handlingskosten DEGIRO – september 2022

Transactiekosten

De transactiekosten blijven gelijk. Voor transacties op de Nederlandse beurs betaal je vanaf 1 september 2022 dus €2,00+€1,00 = €3,00 aan kosten voor de transactie. Dit was voorheen €2,50. Voor Amerikaanse aandelen worden geen transactiekosten in rekening gebracht, enkel handlingskosten. Dit betreft in de nieuwe situatie dus €1,00 per transactie.

Transactiekosten DEGIRO – september 2022

Valutakosten blijven gelijk

De kosten voor het (automatisch) wisselen van valuta blijven gelijk, dit is en blijft 0,25%. Voor handmatige orders betaal je €10,00+0,25%, voor automatische orders via de Auto FX trader slechts 0,25%. De valutakosten zijn verwerkt in de aan- en verkoopprijs en terug te vinden in het transactieoverzicht van je beleggingsportefeuille.

Valutakosten DEGIRO – september 2022

DEGIRO tarieven custody

Beleggers met een Custody account betalen daarnaast vaste kosten voor dividendverwerking. Ook deze tarieven blijven ongewijzigd. Dit betreft nog steeds €1,00 + 3,00% van het dividend, met een maximum van 10,00%. Lees voor meer informatie over de verschillen onderstaand artikel.

Basic of Custody profiel kiezen bij DEGIRO →

DEGIRO kernselectie ETF

De kernselectie van DEGIRO blijft ongewijzigd en ETF’s die binnen deze kernselectie vallen kun je eenmaal per maand gratis blijven aanschaffen of verkopen zonder transactiekosten. Voor ETF’s die buiten de kernselectie vallen, betaal je het vaste tarief van €2,00 plus de €1,00 aan kosten van derden. Totaal dus €3,00 aan kosten.

Kosten ETF DEGIRO – september 2022
w

0 Comments

Geplaatst door Beursnoob
Op 23 augustus 2022

Artikelen

Gerelateerde artikelen

Share This