Tradingview

Tradingview is een gratis website voor het bekijken van koersgrafieken (stockcharts) en het delen van trading ideeën. Je kunt van veel aandelen, etf’s en andere financiële producten de koersgrafiek opvragen. De kaarten beschikken over ontzettend veel mogelijkheden, waaronder bijvoorbeeld het raadplegen en toevoegen van verschillende indicatoren. Er zijn dag weergaven, maand weergaven en jaar weergaven. Ook het opslaan en delen van kaarten bestaat tot de mogelijkheden.

Het basisgebruik van Tradingview is gratis (het Basic-profiel). Wil je meer mogelijkheden, dan kun je kiezen tussen verschikkende betaalde pakketten (Pro, Pro+ en Premium). Daarnaast beschikken de pakketten over Real Time prijsinformatie. De prijzen voor de pakketten variëren van $14,95 tot $59,95 per maand.

Tradingview gebruiken voor technische analyse

Je vraagt je misschien af waarom je iedere maand zoveel geld zou moeten uitgeven aan koersgrafieken. Wil je gaan daytraden of swingtraden en daarbij gebruik maken van technische analyse, dan is Tradingview een goedkoop alternatief. Een goede kaart en de Real Life koers is voor een trader hét belangrijkste gereedschap uit de gereedschapskist. Voor soortgelijke software, wat voor het traden écht een must is anders loop je achter de feiten (én het geld) aan, betaal je al snel een paar honderd euro per jaar.

Tradingview gebruiken als beginner

Ook voor jou als beginnende belegger is Tradingview een absolute must. Bezoek de website eens en vul in de zoekbalk de ETF of het aandeel in waar je in zou willen beleggen. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze kaart van Apple. Selecteer in de knop naast de ticker Candles en je zult zien dat de koersgrafiek in één oogopslag veel meer informatie bied dan een standaard kaart. Schakel eens tussen de verschillende dag, maand en jaarweergaven en je krijgt een veel beter idee van de (historische) koers. Voeg nog een paar indicatoren aan de kaart toe en je kunt het juiste in- en uitstapmoment van je belegging bepalen. Handig hé!?

w

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Geplaatst door Beursnoob
Op 5 juni 2021

Artikelen

Gerelateerde artikelen

IEX.nl

IEX.nl

Veel sites richten zich op de Amerikaanse markt en aandelen. IEX is dé website voor Nederlandse...

read more
Yahoo Finance

Yahoo Finance

Yahoo Finance is een gratis financiële website met informatie over aandelen wereldwijd. Je vindt...

read more
Share This